Supportersclub David en Mathieu van der Poel

 

Wedstrijdverslagen.

Mathieu vecht zich naar overwinning in Hoogerheide

Mathieu van der Poel heeft ook de laatste test voor het WK naar zijn hand gezet. In de laatste wereldbekercross was het lang spannend, maar moesten Aerts en Van Aert toch hun meerdere erkennen in de Nederlander. Aerts eindigde in Hoogerheide voor Van Aert als tweede en won zo de wereldbeker. 


Mathieu en Aerts kwamen halverwege de eerste ronde samen op kop te liggen. Van Aert moest in de achtervolging nadat hij de wisselstrook was binnen gereden. Aerts nam vooraan de leiding met oog op de strijd om de eindzege in de wereldbeker, Mathieu volgde gezwind. Van Aert moest het al snel alleen doen daarachter.

Tegen het einde van de tweede ronde kreeg Mathieu te kampen met een leegloper en moest Aerts laten gaan. Ook Van Aert reed de Nederlander voorbij, maar dat gat werd in de derde omloop vlot weer gedicht. Even keek de Europees kampioen de kat uit de boom, niet veel later reed hij naar Aerts toe.

Er leek een spannende strijd in de maak, maar Mathieu was toch weer te sterk. Aerts keek niet op of om en bleef gas geven om vooral Van Aert voor te blijven. De Belgisch kampioen van Telenet-Fidea moest genoegen nemen met een tweede plek in de dag uitslag, maar dat kon de pret over het winnen van de wereldbeker niet drukken. David werd jammer genoeg  23 ste.

De eerste twee ronden waren zwaar voor Mathieu die net terug was van een zware trainingsstage. Maar daarna kwam hij dan ook onder stoom en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een mooie opsteker richting het WK in Bogense waar vanaf nu de focus op ligt. Voor een ieder die afreist naar Denemarken veel plezier………………… en hopelijk kunnen we de trui bewonderen om Mathieu zijn schouders.