Supportersclub David en Mathieu van der Poel

 


Supporterslokaal regio Oudenaarde (Zwalm)

Sinds mei heeft de supportersclub van David & Mathieu Van Der Poel een samenwerkingsverband met café De Vliegende Hollander (www.cafedevliegendehollander.be). Dit café, uitgebaat door Walter Van Wijk, bevindt zich in het dorp Zwalm, vlakbij gelegen aan Oudenaarde. In dit supporterslokaal kan je terecht om onze mannen aan te moedigen tijdens hun talloze wedstrijden die ze rijden. Er is hier eveneens de mogelijkheid om bestellingen te plaatsen van kledij.

We danken Walter voor zijn engagement tegenover David & Mathieu Van Der Poel.


 


MATHIEU EN DE 6 BELGEN

Mathieu moest hard werken voor de kampioenstrui en op de lastige modderige omloop in het Italiaanse Silvelle tot het uiterste gaan om zich te ontdoen van de Belgische concurrentie.

Met een ultieme versnelling in de laatste ronde wist hij toch nog los te komen en het goud te bemachtigen. De Belg Eli Iserbyt hield het langst vol. Hij eindigde kort na Mathieu als tweede en pakte het zilver. Diens landgenoot Laurens Sweeck finishte als derde op 20 seconden en verdiende brons. Lars van der Haar werd vijfde op 35 tellen.

Mathieu reed pas zijn tweede veldrit van het seizoen, maar de wereldkampioen gold niettemin als torenhoge favoriet. Mathieu kreeg echter heel wat te stellen met diverse Belgen. Quinten Hermans was de vroege aanvaller die vanaf de start vaart maakte. Mathieu kon goed volgen en nam zelf in de derde ronde het initiatief. Hij versnelde, maar slaagde er niet in los te komen.

Iserbyt, die dit seizoen indruk maakte met overwinningen in de wereldbeker, plaatste een pittige demarrage in de vierde van de zeven af te leggen ronden en dwong Mathieu tot een grote inspanning. Iserbyt raakte even uit balans in een kuil, waarna Mathieu weer aansloot. Vrijwel meteen nam Michael Vanthourenhout de aanval over, waarna Mathieu opnieuw in de achtervolging moest.

Met ingaan van de laatste ronde zat Mathieu allerminst comfortabel, met Iserbyt, Vanthourenhout, Hermans en Sweeck nog dicht op zijn wiel. De matador van het veldrijden, die ook tot de wereldtop behoort in het mountainbiken en wielrennen op de weg, zette in de slotronde nogmaals zelf aan. Deze keer sloeg hij wel een gaatje, ook al beet Iserbyt goed van zich af. De kleine Belg kon niet meer voorkomen dat Mathieu zijn hattrick aan Europese titels kon voltooien.

Mathieu erkende dat de Belgische veldrijders het hem moeilijk hadden gemaakt bij het veroveren van zijn derde Europese titel op rij. „Ik had er vooraf al voor gevreesd dat het moeilijk zou worden en dat is ook gebleken”.

Pas in de slotronde van het EK in het Italiaanse Silvelle wist de wereldkampioen zijn laatste tegenstander, Eli Iserbyt, achter zich te laten. Op de meet had hij drie seconden voorsprong op Iserbyt. Laurens Sweeck werd op 20 seconden derde.

Zenuwachtig was Mathieu niet geworden van de tegenstand. „Het voordeel is dat ik heel rustig kan blijven tot in de finale. Ik weet dat ik nog altijd een goede laatste ronde in de benen heb.”

Mathieu nam het initiatief in de slotronde, precies zoals hij het zich had voorgenomen. „Ik wilde niet met te veel man de laatste ronde ingaan. Het was op dit parcours moeilijk om er voorbij te komen. Als je op kop reed, kon je een foutje maken. Als tweede kon dat fataal zijn.” Aldus een hele slimme wedstrijd gereden en een meer dan verdiende winnaar. 

 


 


  

 


 


Webshop

Natuurlijk kun je via de webshop van deze site ook de kledij die bij een supporter van David en Mathieu hoort bestellen zodat je er echt herkenbaar bijloopt. Webshop link.

Wedstrijdinfo

Op de pagina Wedstrijdinfo vind je alle verslagen, wedstrijdkalender, uitslagen en activiteiten die de supportersclub onderneemt m.b.t. wedstrijden

Foto Pagina

In deze map vind je de allermooiste en belangrijkste foto's van David en Mathieu. Heb jij een mooie foto die je wil delen, mail de webmaster.

  

Het laatste nieuws